5 grunde til at du skal arbejde i udlandet - (DK)

Alle skal arbejde i mindst et år i udlandet, og så tidligt som muligt i karrieren. Her kan du læse fem grunde hvorfor.

 
adventure-blur-cartography-408503.jpg

 

1. Du bliver mere konkurrencedygtig på arbejdsmarkedet

Med en verden med stor vækst er der lidt, der adskiller os fra hinanden. Hvad der kan hjælpe dig med at få drømmejobbet er den oplevelse du erhverver i udlandet. De, der vælger at arbejde i udlandet, vender hjem med dybere viden og bredere erfaring. Arbejdsgivere ser en udenlandsk erfaring som et stort plus i bogen i jacten på morgendagens ledere.

 

2. Du opbygger et internationalt netværk

Sociale medier har betydet, at i dag er der aldrig mere end noget museklik væk fra kontakt med andre fagfolk i Danmark og i udlandet. Men det er en ting, at sociale medier ikke fungerer godt, så at opbygge solid tillid. Tillid er normalt den stærkeste, når du mødes fysisk. En introduktion til en potentiel ny investor, leder og partner kan være takket være en gammel kollega, du blev kendt, mens du arbejdede i udlandet. Hvis du vil opnå resultater, især i multinationale virksomheder, er et solidt internationalt netværk utvivlsomt gavnligt.

 

3. Du gør venner til livet

Det kan lyde som en kliché, men arbejde i udlandet vil give dig mange nye venner - ofte venskab, som varer evigt. Disse kan hjælpe dig med at forstå forskellige stereotyper såvel som bevise hvilke. Ideen om at møde nye venner fra forskellige nationaliteter lyder spændende for mange og betyder ikke kun at forholde sig til forskellige mennesker, men også opleve multikulturel interaktion. Du lærer at kommunikere mere effektivt, når du skal håndtere mennesker fra andre kulturer.

 

4. Du kan lære et andet sprog

Muligheden for at lære et andet sprog er en af ovedårsagerne til, at folk vælger at arbejde i udlandet. Det er ingen hemmelighed, at et sprog bedst læres, hvor det skal bruges dagligt. Alle i Danmark kan tale dansk og engelsk, men hvis du også kan tale et tredje sprog flydende, vil du dramatisk adskille dig i mængden. Du vil også finde, at døre, der ellers ville være låst åbne for dig. Måske er det kun dig, der bliver kontakt med det udenlandske kontor eller hos den udenlandske klient? 

 

5. Du letter personlig udvikling

At være i et dagligliv, der er anderledes end din egen vil ikke kun påvirke din professionelle karriere, men også dit personlige liv. Du vil reflektere over dine værdier, din tro og din livsstil. Du vil lære mere om dig selv ved at holde dig væk fra familie og venner, end du ellers ville have gjort.