5 grunner til at du bør jobbe i utlandet - (NO)

Alle bør jobbe minst ett år i utlandet, og gjerne så tidlig i karrieren som mulig. Her kan du lese fem grunner om hvorfor.

adventure-blur-cartography-408503.jpg

 

1. Du blir mer konkurransedyktig i jobbmarkedet

Med en verden i stor vekst er det lite som skiller oss fra hverandre. Hva som kan bidra til at nettopp du får drømmejobben er erfaring som du erverver deg i utlandet. De som velger å jobbe i utlandet vender hjem med dypere kunnskap og bredere erfaring, erfaring som arbeidsgivere i dag ser på som et stort pluss i boken i deres jakt på morgendagens ledere.

 

2. Du bygger et internasjonalt nettverk

Sosiale medier har gjort at man i dag aldri er mer enn noen museklikk unna kontakt med andre profesjonelle i Norge og i utlandet. Men er det én ting som sosiale medier fungerer dårlig til, så er det å bygge solide tillitsforhold. Tillit bygges som oftest sterkest når man møtes fysisk. En introduksjon til en potensiell ny investor, leder og samarbeidspartner kan være takket være en gammel kollega du ble kjent mens du jobbet i utlandet. Ønsker du å oppnå resultater, spesielt i multinasjonale selskaper, er et solid internasjonalt nettverk uten tvil gunstig å ha.

 

3. Du får venner for livet

Dette høres kanskje ut som en klisjé, men jobb i utlandet vil gi deg mange nye venner – ofte vennskap som varer livet ut. Disse kan hjelpe deg med å forstå ulike stereotyper samt bevise hvilke som stemmer. Tanken ved å møte nye venner fra ulike nasjonaliteter høres spennende ut for mange og betyr ikke bare å forholde seg til forskjellige mennesker, men også erfare multikulturell samhandling. Man lærer å kommunisere på en mer effektiv måte når man må forholde seg til mennesker fra andre kulturer.

 

4. Du kan lære deg et annet språk

Mulighet for å lære et annet språk er én av hovedgrunnene til at folk velger å jobbe i utlandet. Det er ingen hemmelighet at et språk læres best der det må brukes til daglig. Alle i Norge kan snakke norsk og engelsk, men hvis du i tillegg kan snakke et tredje språk flytende vil du dramatisk skille deg ut i mengden. Du vil også oppleve at dører som ellers ville vært låst åpner seg for deg. Kanskje det er nettopp du som blir kontaktperson med det utenlandske kontoret eller med den utenlandske klienten?

 

5. Du tilrettelegger for personlig utvikling

Å befinne seg i en hverdag forskjellig fra din egen vil ikke bare påvirke din profesjonelle karriere, men også ditt personlige liv. Du vil reflektere på dine verdier, din tro og din livsstil. Du vil lære mer om deg selv ved å bo vekk fra familie og venner enn du ellers ville ha gjort.